Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă la care au mai participat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și Vicepreședintele CNCAV, Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, și doctorul Călin Alexandru, Departamentul pentru Situații de Urgență.

Principalele declarații:

”Pe 26 decembrie în România au ajuns la Cantacuzino cele zece mii de doze distribuite simbolic, plus cele 150 de mii de doze pe care le-am primit până la sfârșitul lui decembrie 2020. Mâine urmează să vină alte 150 de mii de doze. În ianuarie urmează să primim 600 de mii de doze distribuite în tranșe săptămânale.

Pe 27 decembrie a demarat campania de vaccinare în cele zece unități de boli infecțioase din țară. În aceste centre au fost vaccinate 3.317 de persoane.

Etapa întâi a început efectiv pe 30 decembrie, numărul estimat al persoanelor eligibile este 250 de mii de. Ieri au fost vaccinate 13 mii de persoane, iar în total 25 de mii. Azi erau peste 13 mii de persoane vaccinate până la ora 14. La acest moment campania de vaccinare se desfășoară în 251 de centre. 

Etapa a II-a a campaniei estimăm că poate să înceapă după data de 15 ianuarie, vom începe cu persoanele internate în centrele medico-sociale, unde sunt internate aproximativ 40 de mii de persoane. Vorbim de aproximativ patru milioane de persoane peste 60 de ani și cu boli cronice, care vor fi vaccinate în etapa a doua. Acestora li se mai adaugă 1,5 milioane de persoane care deservesc activități esențiale.

În ceea ce privește etapa a III-a, începutul lunii aprilie e un termen realist pe care îl putem lua în calcul, însă e un termen estimat.

Ritmul de vaccinare pentru etapa I probabil va fi în creștere, încă sunt persoane care nu s-au înscris în platforma de programare. Un avantaj ala acestei platforme este că își blochează atât doza de vaccin, cât și programarea”.

Știre în curs de actualizare…..

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday