Anunțul a fost făcut de către Karl Nehammer, la o zi după ce a fost învestit în funcția de cancelar. Nehammer a confirmat că cele mai multe dintre restricții vor fi ridicate în duminica aceasta. Totuși, relaxările vor fi dezbătute miercuri, într-o ședință de guvern la care participă și guvernatorii celor nouă provincii.

Pentru toți cei nevaccinați care au de suferit din cauza carantinei, există o ofertă clară: profitați de șansa de a vă vaccina”, a mai spus cancelarul. În paralel, noul cabinet pregătește introducerea vaccinării obligatorii, începând cu februarie 2022.

Perioada de carantină generală a avut ca scop încetinirea răspândirii coronavirusului, care a provocat un număr record de cazuri în ultimele săptămâni. Restaurantele, barurile, teatrele, muzeele și magazinele neesențiale au fost închise, cu excepția localurilor care funcționează în regim take-away. Hotelurile au fost, de asemenea, închise și pentru turiști.

Cu o săptămână înainte de declararea carantinei generale, persoanele care nu erau complet imunizate anti-Covid au fost plasate sub carantină, fiindu-le permis să-și părăsească locuințele doar pentru a merge la serviciu, fără a avea acces în localurile care sunt acum închise.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday