Presa austriacă relatează că, potrivit unui proiect de lege în stadiu incipient, persoanele care nu vor prezenta dovada vaccinării anti-Covid până pe 15 martie 2022 vor fi amendate cu 600 de euro pentru fiecare trei luni în care nu prezintă dovada inoculării. 

Acest lucru înseamnă că persoanele care refuză vaccinare vor fi amendate cu 2.400 de euro pe an, însă suma poate crește la 3.600 de euro în urma altor penalități care pot fi adăugate suplimentar. În ultimă instanță, dacă refuzul persistă, guvernul poate lua în considerare și pedeapsa cu închisoarea. Legea ar trebui să se aplice tuturor persoanelor care locuiesc în Austria începând cu 1 februarie 2022.

Până pe 15 februarie 2022, Ministerul Sănătății va trimite o scrisoare în care îndeamnă toate persoanele care încă nu s-au vaccinat anti-Covid să facă acest lucru. Toți cei care nu reușesc să se vaccineze până pe 15 martie vor fi nevoiți apoi să suporte amenzile. Prima doză va fi obligatorie începând cu 1 februarie 2022. A doua doză trebuie să fie administrată în termen de maximum 42 de zile de la prima. În cele din urmă, doza a treia trebuie și ea administrată la minimum 120 de zile și maximum 270 de zile de la rapel. 

Mai multe publicații austriece, precum Kurier sau Heute transmit că femeile însărcinate, persoanele cu anumite probleme de sănătate, copiii cu vârste de până la 14 ani și persoanele care au trecut deja prin boală (până la un maxim de 6 luni de rezultatul pozitiv al testelor) sunt exceptate de la plata amenzii.. 

Surse alternative: Kurrier, Heute

Sursa Foto: Andrianocz / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday