Ministrul de interne austriac, Karl Nehammer, a declarat într-o conferință de presă că cinci persoane au fost arestate în Austria și două în Germania, în urma unor percheziții domiciliare legate inițial de o investigație privind traficul cu droguri.

Am dat o lovitură masivă împotriva crimei organizate și a extremiștilor de dreapta din Austria, dar și modului în care acestea sunt conectate, a afirmat Nehammer.

În total au fost recuperate 76 de arme automate și semi-automate, 14 pistoale, 6 grenade de mână, stocuri extinse de muniție, detonatoare și explozivi. Unele fuseseră ambalate pentru transport.

Șeful poliției din Viena a afirmat că armele au fost probabil cumpărate cu banii proveniți din traficul cu droguri. Anchetatorii desfășoară examinări criminalistice pentru a stabili proveniența armelor și pentru a verifica dacă au fost folosite în infracțiuni. Ancheta abia a început și va dura ceva a afirmat șeful poliției. De asemenea, la operațiune au participat și ofițeri germani din Bavaria și Renania de Nord-Westfalia.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday