Guvernul intensifică, astfel campania de testare pentru COVID prin oferirea gratuită pentru toţi cetăţenii a testelor rapide de antigen care pot fi efectuate acasă.

De la 1 martie, testele vor fi distribuite gratuit în peste 800 de farmacii și se vor adăuga testelor PCR care se efectuează deja în centrele de testare. Guvernul se așteaptă ca prin această modalitate să fie efectuate până la 3,5 milioane de teste pe săptămână, dintre care 2,2 milioane să fie făcute în școli. Săptămâna trecută, după ridicarea carantinei și redeschiderea școlilor, au fost efectuate aproape două milioane de teste în centre de testare, farmacii și școli.

”Testarea intensivă este cheia pentru cel mai bun control posibil al infectărilor”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz, subliniind totodată că Austria este printre țările care testează cel mai mult în Europa. ”Și cu testele școlare suntem primii din Europa”, a mai spus Kurz.

”Scopul este ca cel puțin jumătate din populație să se testeze acasă cel puțin de două ori pe săptămână”, a explicat epidemiologul Pamela Rendi-Wagner.

Sursa: Derstandard.at

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday