Heinz-Christian Strache a fost condamnat pentru corupție după ce FPO (Partidul libertății), de extremă dreapta, pe care acesta îl conducea, a primit o donație de 10 mii de euro din partea proprietarului unei clinici private.

Procurorii austrieci au arătat că donația primită a avut ca obiectiv schimbarea prevederilor unei legi, în așa fel încât operatorul clinicii să poată deconta costurile tratamentelor medicale direct de la fondul de asigurări publice de sănătate al țării.

Fostul viceprim-ministrul austriac a negat acuzațiile și a încercat să arate că respectiva clinică a fost tratată incorect de către stat. Patronul clinicii, Walter Grubmuller, este un prieten vechi al lui Strache.

De asemenea, fostul vice-cancelar a fost acuzat că s-a folosit de fondurile partidului pentru a-și plăti un stil de viață luxos, în cei 14 ani în care a condus Partidul Libertății, dar acest proces nu a ajuns încă la final. În 2017, Strache a fost filmat în timp ce negocia, în Ibiza, cu nepoata unui oficial rus pentru a obține finanțarea campaniei electorate a partidului, din 2017.

Sursă alternativă: Deutsche Welle 

Sursa Foto: Davesfreelancephoto / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday