Novak Djokovic, de nouă ori câștigător al turneului de la Melbourne, nu este sigur că va putea participa la ediția din acest an, chiar daca a fost inclus în tragerea la sorți din această dimineață. Ministrul Imigrării din Australia este așteptat să anunțe astăzi dacă îi anulează, din nou, viza de intrare în țară. Acest tip de expulzare implică interdicția de a mai intra timp de trei ani pe teritoriul Australiei.

Autoritățile australiene investighează declarația depusă de tenismenul din Serbia pentru a obține viza de intrare în Australia, după ce presa a semnalat mai multe inadvertențe. Chiar Novak Djokovic a recunoscut ieri că declarația sa de intrare în Australia a fost completată greșit. Deși realitatea declarațiilor implică responsabilitatea personală (iar furnizarea de informații neadevărate se pedepsește cu până la 12 luni de închisoare), el a spus că de vină este agentul său, care a omis să menționeze că sportivul nu a venit în Australia direct din Serbia ci a fost în Spania de Revelion.

Sursă: DW, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday