În cadrul celei de-a treia faze de măsuri restrictive, premierul Daniel Andrews a anunțat  reintroducerea în carantină, pentru o perioadă de șase săptămâni, a orașului Melbourne, al doilea ca mărime din Australia. 

„Echipa de sănătate publică m-a sfătuit să reimpun faza a treia de măsuri restrictive. Pur și simplu nu există altă soluție, cu mii și mii de noi cazuri și probabil vor fi mai multe. Mulți, mulți oameni în spitale și inevitabila tragedie care va rezulta din asta. ”, a spus Andrews.

Aproximativ 4,9 milioane de locuitori ai orașului Melbourne vor fi obligați, începând din această noapte, să rămână izolați în case. Vor putea părăsi locuințele doar pentru a merge la serviciu și pentru aprovizionarea cu alimente și medicamente. Sălile de sport și saloanele de înfrumusețare vor fi închise, restaurantele, cafenelele și barurile vor putea oferi doar serviciu de luat masa, iar adunările vor fi limitate la două persoane. Totodată vacanța școlară actuală a fost prelungită.

Surse: News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday