Măsura este luată pe termen nelimitat deocamdată, scrie Reuters. Frontiera între statele Victoria și New South Wales a mai fost închisă doar în 1919 pentru a opri răspândirea gripei spaniole.

Numărul de cazuri COVID-19 din Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autoritățile să aplice ordine stricte de distanțare socială în 30 de suburbii.

Experții cred că măsura va fi probabil și o lovitură pentru redresarea economică a țării, deoarece pe fondul pandemiei va intra în prima recesiune în aproape trei decenii. Singura altă graniță internă din  Victoria cu statul Australia de Sud este deja închisă.

Australia a avut doar 8.500 de cazuri până în prezent, dar focarul de la Melbourne a ridicat semnale de alarmă, fiind raportate în medie 109 cazuri zilnice în ultima săptămână, comparativ cu o medie de doar 9 cazuri pe zi în prima săptămână din iunie. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday