Declarația a fost depusă pe 1 ianuarie, înainte de intrarea în Australia, de către agentul lui Djokovic, iar în aceasta este menționat că sportivul nu a călătorit în alte state decât Serbia, timp de 14 zile, înainte de intrarea în Australia, unde Djokovic a ajuns pe 4 ianuarie.

Presa australiană este cea care a publicat declarația.

Totuși, această informație este aparent contrazisă de postările de pe rețelele de socializare ale unei academii de tenis din Spania, care pe 31 decembrie a postat un filmuleț în care sportivul se antrena, alături de mesajul: “Confirmăm că Novak Djokovic este pregătit pentru Australian Open”.

Ulterior, academia respectivă a avut mai multe postări cu Djokovic, inclusiv una din 1 ianuarie în care menționează că o filmare a fost făcută în ziua anterioară.

Presa australiană notează faptul că toți călătorii care intră în țară sunt avertizați că oferirea de informații false este o infracțiune gravă, pedepsită cu până la 12 luni de închisoare. Astfel, în pofida victoriei în instanță de ieri, ministrul Imigrației din Australia încă își poate exercita dreptul de a anula din nou viza și de a-l expulza pe jucătorul sârb. Există temeri că ministrul ar putea lua în calcul chiar această situație legată de călătoria în Spania și de inadvertența din declarația sa de intrare în Australia. 

Până atunci, Djokovic este liber să se înscrie la turneul Australian Open.

Surse: The Age, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday