“Nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să ne propunem să călătorim normal în Noua Zeelandă sau în unele insule din Pacific în următoarele 12 luni”, a declarat premierul Gladys Berejiklian, semnalând că unele restricții pentru populația australiană vor fi ridicate săptămâna viitoare.

Totuși, declarațiile vin după ce unul dintre medicii care au coordonat lupta împotriva pandemiei, Paul Kelly, a avertizat cu privire la reluarea călătoriilor internaționale, dat fiind că situația epidemică din Australia este diferită față de cea mai mare parte a lumii.

De altfel, spre deosebire de alte țări, Australia și-a închis în ultimele luni frontierele internaționale, permițând doar cetățenilor săi să se întoarcă acasă. Cu toate acestea, țara încă găzduiește Australian Open, iar sute de jucători de tenis au mers acolo pentru meciuri. Victoria, orașul în care are loc turneul, a înregistrat joi cea de-a 15-a zi la rând fără cazuri de coronavirus, deși 72 de jucători sunt în carantină.

Australia a raportat peste 22 de mii de cazuri de COVID-19 și 909 decese de la începutul pandemiei.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday