Statul New South Wales, care se luptă cu un focar al variantei Delta, a raportat duminică un număr record de 77 de cazuri de coronavirus și primul deces asociat virusului din acest an. Dintre cazurile de duminică, 33 dintre persoane au fost active în comunitate în timp ce erau infectate, astfel încât autoritățile iau în calcul extinderea carantinei pentru cinci milioane de locuitori din Sydney și din împrejurimi.

Premierul Gladys Berejiklian a declarat că se așteaptă ca numărul de cazuri să continue să crească. Bilanțul celui mai recent focar a ajuns deja la 566 de cazuri. 

Australia s-a descurcat mult mai bine decât multe alte țări dezvoltate în ceea ce privește menținerea numărului său de cazuri de Covid relativ scăzut, raportând puțin peste 31 de mii de cazuri de la începutul pandemiei și 911 decese, prin carantina strictă. Totuși, campania de vaccinare a fost lentă, serurile fiind disponibile momentan doar persoanelor vulnerabile și celor cu vârsta de peste 40 de ani.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday