Procurorul general Augustin Lazăr şi Anca Jurma, procurorul-şef interimar al DNA, s-au prezentat marţi dimineaţa la sediul Ministerului Justiţiei, unde au avut o întâlnire cu ministrul Tudorel Toader

Augustin Lazăr susține în cadrul Ministerul Public există un deficit de 450 de procurori.

La ieșirea din minister, Lazăr și Jurma au susținut scurte declarații:

Procurorul General, Augustin Lazăr:

A fost o invitația a ministrului Tudorel Toader pentru o discuție cu caracter general cu privire la conducerea Ministerului Public. S-a vorbit despre resursele Ministerului Public, despre posturile vacante, despre de ce au fost delegați anumiți procurori pe anumite posturi vacante. Am făcut o analiză a situației pozițiilor vacante. Am remarcat că există un deficit de circa 450 de procurori, ceea ce ne-a obligat să delegăm procurori care să îndeplinească funcțiile. După ce va fi aprobatul statul de personal vom putea să începem procedura de titularizare. Toate delegările au fost realizate în condițiile legii din momentul delegării. Am dispus, din motive de oportunitate, încetarea delegării colegilor care nu aveau condițiile de vechime prevăzute de legea nouă. Procurorii care nu au 8 ani vechime s-au întors pe vechile funcții, nu au fost dați afară. Pentru șase procurori a încetat ieri delegarea.

Procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma:

Nu e vorba de nicio nulitate a dosarelor instrumentate de cei șase procurori. Delegarea lor a fost în temeiul legii. Eu i-am găsit în DNA, dacă vorbim de procurorii tineri. Majoritatea sunt procurorii de judiciar. Au fost nevoie punctuale de a ocupa acele posturi. Nu putem să avem ședințe neacoperite, la care să nu avem procurori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday