Procurorul General a explicat la RFI numărul mare de magistraţi pe numele cărora există plângeri penale. Inspecția Judiciară transmitea vineri într-un comunicat de presă că mai mult de jumătate dintre magistrații din țară (judecători și procurori) au fost vizați de anchete DNA în ultimii patru ani. 

Augustin Lazăr spune că de fapt acele plângeri împotriva judecătorilor şi procurorilor au fost făcute de diverşi inculpaţi, anchetaţi de magistraţii respectivi.

“Se face caz şi se manipulează foarte mult o cifră, care a fost cerută de Inspecţia Judiciară Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu mai multe mii de procurori şi judecători, care pasămite ar fi avut dosare la DNA. Ei bine, o să vedeţi că în urma verificărilor pe care le-am făcut noi în Ministerul Public, o să venim cu o cifră mai mare de judecători şi de procurori, care pasămite au avut dosare în Ministerul Public.

Ce sunt acestea, de fapt? Din păcate, în ultimii ani, toţi inculpaţii şi-au însuşit foarte bine dreptul lor de a avea acces la justiţie. Nici un inculpat nu a ezitat să depună plângere împotriva poliţistului care a înregistrat dosarul penal, a procurorului care a exercitat acţiunea penală şi a judecătorului sau judecătorilor, pentru că în complet sunt mai mulţi judecători, care pasămite în mod abuziv i-au condamnat”.

Procurorul General a adăugat că “Noi trebuie să facem o anchetă efectivă la fiecare denunţ pe care astfel de persoane îl fac şi iată cum se manipulează o statistică, arătând că acele mii de judecători şi procurori ar fi fost ţinuţi, pentru a fi şantajaţi la momentul oportun, de cine, de DNA, care de asta ar fi obţinut atâtea condamnări”. 

Declarația lui Augustin Lazăr.

Într-o intervenție la Digi24, Lazăr a mai spus sâmbătă și că “Pare că cineva îl manipulează și pe ministrul Justiției. Cred că a fost luat prin surprindere, deoarece am avut cu dumnealui raporturi amiabile, rezonabile în ultima perioadă, nimic nu părea că îl deranjează”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday