FAW este al treilea cel mai mare producător auto din China și produce, printre altele, limuzinele Hongqi (Steag Roșu) pentru liderii Partidului Comunist Chinez. Compania a fost înființată în anii 50’ de către președintele Partidului de atunci, Mao Zedong. 

Noua fabrică fabrică va fi deschisă în 2024 în orașul Chungchun (nord-est) și va costa circa 4,6 miliarde de dolari. Werner Eichhorn, președinte Audi China, a declarat: Acest parteneriat între Audi și FAW anunță o nouă eră de electrificare, un„ deceniu de aur ”pentru Audi pe piața chineză”.

China reprezintă cea mai mare piață auto din lume, iar Audi a vândut aici 726 de mii de unități în anul trecut. Eichhom anunță că grupul își propună să crească cifra vânzărilor până la un milion, în următorii doi ani, iar că până n 2026, o treime din vehiculele vândute să fie electrice.

Parteneriatul vine pe fondul concurenței în creștere pe piața chineză a mașinilor electrice. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, până în 2019 existau 7,2 milioane de mașini electrice la nivel global, dintre care 47% circulau în China. Asociația prognozează că în acest an, pe piața asiatică se vor vinde 1,8 milioane de astfel de vehicule.

Surse alternative: BBC, Reuters.

Sursa foto: Marcel Strauß//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday