Audi intenționează să reducă 9.500 de locuri de muncă în Germania, ca parte a unei reforme pentru îmbunătățirea veniturilor cu aproximativ 6 miliarde de euro, în următorul deceniu, arată BBC. Compania a precizat pentru BBC că intenționează să investească mai mult în digitalizare.

Compania va renunța treptat să mai facă angajări și asigură că cei aproximativ 50.000 de angajați actuali vor avea garanția locului de muncă până la sfârșitul anului 2029. În plus, Audi spune că va crea 2.000 de noi locuri de muncă pentru a dezvolta noi tehnologii, precum mașinile electrice și digitalizare.

Proiectul gândit de Audi vine în contextul dorinței de a redobândi terenul  pierdut în fața Mercedes-Benz și BMW. Recent, Volkswagen A l-a ales pe Markus Duesmann, în vârstă de 50 de ani, ca nou șef. Una dintre cele mai mari provocări ale companiei au fost testele de emisie mai stricte care au intrat în vigoare în Europa anul trecut și care, potrivit Bloomberg au dus la blocaje semnificative în producție și livrări.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday