Conceptul este inspirat de roadsterul Horch din 1937 care a câștigat Best of Show la Pebble în 2009. “Aceasta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este numai o mașină, este mai degrabă un dispozitiv de experiență”, a declarat Henrik Wenders, șeful Audi, în timpul unui eveniment de prezentare a vehiculului.

Skysphere este conceput să se conducă singur, dar acest lucru nu se poate face în acest moment. Nu este clar cât de fezabil ar fi, din punct de vedere al costurilor, un vehicul care își poate schimba dimensiunile pentru un model de serie, însă Gael Buzyn, șeful studioului de design Audi din Malibu, a declarat că ”o mulțime dintre elementele” mașinii concept vor fi transpuse la viitoare vehicule de serie.

Dotat cu o baterie de 80 de kw, Skysphere are o autonomie declarată de 500 de kilometri.

Directorii Audi spun că vehiculul reprezintă în esență ”două mașini într-una”. Prime este un roadster agresiv, capabil să atingă 100 de km/h în aproximativ patru secunde, datorită motorului electric montat în spate care dezvoltă 624 de cai putere, iar al doilea este un autoturism care nu numai că este capabil să se conducă singur, dar își extinde habitaclul cu 25 de cm pentru a-l face mai mare și mai confortabil. În acet mod, volanul şi pedale se retrag. 

”Nu este doar un studiu de proiectare, ci un concept care ne arată, intern și extern, ce este posibil. Este un concept care ne arată cum combinăm experiența de condus auto cu o experiență digitală captivantă.”, a spus Wenders.

Mașina a fost prezentată pentru Săptămâna auto Monterey 2021 din California, un festival de mașini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance. Audi intenționează să treacă exclusiv la vehicule electrice până în 2033, după introducerea ultimului său vehicul cu motor cu ardere internă în 2026.

Sursa: CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday