Noul model electric Audi poate ajunge să coste și 37.500 de dolari cu ajutorul subvențiilor oferite de autoritățile americane. Mașina costă mai puțin decât Model 3, cea mai ieftină mașină Tesla, care însă nu beneficiază de creditele fiscale federale. 

Prețul noului model de Q4 poate fi comparat cu SUV-ul electric al celor de la Ford, Mustang Mach-E și cu modelul XC40 al Volvo, prețul de pornire al acestuia fiind cu nouă mii de dolari mai mult decat Q4 E-Tron. Mașina va fi disponibilă în două versiuni, stock și Sportback. Audi nu a dezvăluit încă prețurile versiunii Sportback a SUV-ului, astfel că acesta va fi disponibil abia în momentul lansării pe piață, la sfârșitul acestui an. 

Versiunea standard a Q4 E-Tron va avea tracțiune spate, o autonomie de aproximativ 400 de km și va dezvolta 201 cai putere, în timp ce versiunea Sportback va avea tracțiune integrală și 295 de cai putere. 

La exterior, Q4 E-Tron este mai mare comparativ cu modelul Q3, cel mai mic SUV oferit de Audi în SUA. În interior, însă, Audi susține că spațiul este similar cu cel al Audi Q5. Spre deosebire de alte mașini electrice, noul SUV nu are portbagaj frontal, spațiul de sub capotă fiind ocupat de piesele electrice ale mașinii. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday