Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, a anunţat marţi că a primit o amendă în valoare de 800 de milioane de euro (927 de milioane de dolari) pentru încălcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de şase şi opt cilindri, transmite Reuters.

Reprezentanții mărcii deținute de Volkswagen au declarat că „acceptă amenda și că își recunoasc responsabilitatea”. „Din cauza acestor elemente speciale, Audi Group îşi va înrăutăţi semnificativ estimările privind performanţele în anul fiscal 2018″, se arată într-un comunicat al Audi

În iunie, Volkswagen a convenit asupra unei decontări în valoare de un miliard de euro în Germania în scandalul emisiilor, despre care s-a aflat în 2015.

Fostul șef al Audi, Repert Stadler, este investigat în legătură cu “dieselgate”. Reprezentanții companeii au declarat că mașini afectate au intrat pe piață în ultimii 14 ani: “Unele motoare diesel V6 și V8 au fost “introduse pe piață cu o funcție software necorespunzătoare”.

Amenda impusă de procurorii germani vine la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După ce, în 2015, a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA. Însă, până acum, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday