Administrația Națională de Meteorologie a actualizat  informarea meteo de vreme rea și a emis două atenționări de tip cod galben.

Astfel, informarea meteo a fost extinsa pana joi, 21 mai, ora 21:00, când, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și pe arii restrânse 30-35 l/mp.

Totodată au fost emise două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică, primul valabil din această seară de la ora 21.00 până mâine la ora 08.00, iar cel de-al doilea de mâine, 20 mai, ora 08.00 până pe 21 mai, ora 18.00.

Astfel, din această seară și până mâine dimineață, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

De mâine dimineață până joi seara, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60-70 km/h, grindină și averse torențiale.

 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și local 40-60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday