O persoană a tras mai multe focuri de armă în centrul orașului Strasbourg, potrivit Reuters și BBC. Autoritățile anunță că cel puțin trei persoane au murit și 12 au fost rănite. Parlamentul European a fost închis, astfel că nimeni nu a putut să părăsească sau să intre în clădire.

Mai mulți parlamentari români au rămas blocați în sediul Parlamentului, transmite News.ro. Printre aceștia, Siegfried Mureșan, Cristian Preda, Norica Nicolai, Victor Boștinaru. 

Ministerul de Externe anunță că până în prezent nu sunt confirmate victime cetăţeni români.

Conform BFMTVdomiciliul atacatorului a fost percheziționat marți dimineață de către polițiști, ca parte a unui dosar de jaf, însă acesta nu a fost prins. În casa suspectului au fost găsite mai multe grenade.

Update 12:50: Bilanţul atacului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, a fost revizuit în scădere miercuri dimineaţa de către prefectura din Bas-Rhin, care anunţă de-acum doi morţi, şapte răniţi grav şi şapte răniţi uşor, relatează AFP, citat de News.ro.

Update 06:10: Bilanțul victimelor a urcat la trei morți și 12 răniți, conform BBC.

Atacatorul, un cunoscut al serviciilor de securitate, este pe fugă și este vânat de poliție. Între fugar și forțele de ordine au existat cel puțin două schimburi de focuri, a declarat ministrul Internelor, Christophe Castaner

Mai mult de 350 de polițiști, jandarmi și militari francezi se află pe urmele tânărului care, marți seara, a deschis focul în apropierea unui târg de Crăciun din Strasbourg, anunță Europa FM.

Update 01:10: Ministrul de Interne francez a ajuns la Strasbourg pentru a supraveghea îndeaproape operațiunile, transmite BFMTV. 

Update 23:05: Bilanțul victimelor a urcat la doi morți și 11 răniți, conform prefecturii orașului.

Update 22:50: Autoritățile anunță printr-un comunicat de presă că în acest moment sunt cel puțin zece persoane rănite și una decedată. Atacatorul a fost identificat, dar se află încă în libertate. A fost rănit într-un schimb de focuri cu polițiștii.

Update 22:40: Poliția anunță că cel puțin nouă persoane sunt rănite, conform BFMTV.

Update 22:10: Autoritățile transmit că în acest moment sunt cel puțin șase persoane rănite.

Incidentul a avut loc într-una dintre piețele centrale ale orașului, în Place Kleber, unde se desfășoară un târg de Crăciun.

A fost creat un cordon de securitate în zonă, iar circulația tramvaielor a fost oprită, potrivit BBC.

Un purtător de cuvânt al Poliției a transmis pentru CNN că atacatorul nu a fost încă prins. Prefectura regiunii Grand Est şi Bas-Rhin a anunţat pe contul de Twitter un ”eveniment în curs” şi îndeamnă presa ”să nu răspândească zvonuri false”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday