Peste cinci mii de oameni au mărșăluit într-o zonă rezidențială a Atenei, dar o parte dintre protestatari s-au desprins din marș și au atacat forțele de ordine cu pietre și cocktailuri Molotov. Polițiștii au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, iar un grup de protestatari a luat prin surprindere un ofițer de poliție, pe care l-au bătut, lăsându-l apoi însângerat pe caldarâm.

Ciocnirile au continuat toată seara și cel puțin trei polițiști au fost răniți iar mai mulți protestatari au fost arestați.

Incidentul care a stârnit acest protest arată mai mulți polițiști veniți să verifice respectarea regulilor epidemice, care lovesc o persoană, în timp ce aceasta îi roagă să se oprească.


Videoclipul a devenit viral pe rețelele de socializare, iar autoritățile au spus că vor investiga utilizarea forței de către poliție. Avocatul poporului a declarat săptămâna aceasta că numărul plângerilor privind brutalitatea poliției a crescut, odată cu oboseala populației și frustrarea în creștere privind restricțiile de circulație.

Într-o scurtă declarație televizată, premierul Kyriakos Mitsotakis a spus că violențele trebuie să înceteze: “Mă adresez tinerilor, al căror destin este să creeze iar nu să distrugă. Furia oarbă nu duce nicăieri,” a mai spus el.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday