Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, înainte de o nouă ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la Palatul Cotroceni, cu Prim-ministrul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

Șeful statului a atacat dur PSD, după adoptarea tacită în Camera Deputaților a legii privind autonomia Ținutului Șecuiesc: „Este incredibil unde a ajuns acest PSD, este incredibil unde s-a ajuns în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autoritățile ne luptăm cu pandemia de coronavirus, ne luptăm să salvăm viețile românilor, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din parlament ca să dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei legi?”

Președintele și-a început discursul în limba maghiară. „Jo napot kívanok, PSD”, a spus Iohannis la începutul discursului. 

Principalele declarații:

”Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”

https://www.facebook.com/privesc.eu/videos/3299868646708610/

Reaminti că ieri, un proiect de lege care prevede acordarea de autonomie pentru Ținutul Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților și a fost înaintat către Senat, care e for decizional în acest caz. Proiectul de lege a fost inițiat de 3 deputați ai UDMR.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday