Ministerul Apărării Naționale a transmis un comunicat prin care informează că sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04:30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a MApN s-a declanșat un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), prin care s-a încercat blocarea paginii web a Ministerului.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reușit restabilirea funcționării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanșarea atacului DDOS. Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN“, se mai arată în comunicatul Ministerului.

Totodată, MApN a anunțat că este în legătură cu cu celelalte instituții naționale cu atribuții în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac și luarea tuturor măsurilor care se impun.

Sursa Foto: Mungkorn Lasonthi / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday