Update: BBC și Reuters transmit că bilanțul a urcat la 11 decese. Președintele regiunii Tatarstan a declarat reporterilor prezenți la fața locului că 12 elevi și 4 adulți sunt internați în spital. Totodată, precizează că atacatorul are 19 ani și deținea o armă pentru care avea permis. Urmează să se stabilească dacă au fost și alți atacatori implicați.

Informațiile apărute până acum în presa rusă sunt contradictorii. Unele agenții de știri ruse raportează că doi adolescenți înarmați au fost implicați, iar alte publicații relatează că este vorba despre un singur adolescent.

Agenția de știri RIA susține că o persoană înarmată a fost reținută.  ”Nu este clar care a fost motivul atacului”, notează presa rusă. De asemenea există relatări despre o explozie care s-ar fi auzit din școală. 

Imaginile video distribuite pe rețelele de socializare au arătat vehiculele serviciului de urgență parcate în fața școlii, cu oameni care alergau spre clădire. Alte videoclipuri arătau ferestre sparte cu resturi în exterior.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday