În prima dintr-o serie de astfel de ieșiri planificate, astronauții Liu Boming și Tang Hongbo, doi dintre cei trei chinezi ajunși în urmă cu câteva săptămâni pe Stația Spațială Chineză (SSC) au petrecut șase ore pentru instalarea mai multor echipamente.

Imaginile au fost transmise de televiziunea de stat din China.

Misiunea astronauților Liu Boming, Tang Hongbo și Nie Haisheng, va dura trei luni, după ce s-au antrenat șase mii de ore pentru asta. Pe lângă ieșirile planificate în afara stației spațiale, membrii echipajului efectuează experimente, lucrări de întreținere și pregătesc stația pentru încă două module care vor fi trimise de pe Pământ anul viitor.

Lansarea primei misiuni chineze cu echipaj uman din ultimii cinci ani vine în momentul în care Partidului Comunist Chinez a marcat 100 de ani de la înființare printr-o masivă campanie de propagandă. Agenția spațială chineză are planificare în total 11 lansări până la sfârșitul anului viitor, între care încă trei misiuni cu echipaj uman.

China a început planificarea construcției propriei stații spațiale, după ce NASA a refuzat cooperarea acestei țări la Stația Spațială Internațională (ISS). A început asamblarea acesteia în 2020 și, la final, va avea o masă de până la 100 de tone, fiind cam de cinci ori mai mică decât ISS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday