Asociația „VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție” arată că, în cazul fetiție din Baia de Aramă, ridicată cu forța din locuința familiei în care se afla în plasament, procedura de adopție era deja finalizată. Minora a fost adoptată de o familie de români din Statele Unite, iar după refuzul asistentei maternale de a preda copilul reprezentanților Protecției Copilului, un executor judecătoresc a intervenit pentru a lua copilul în custodie.

Asistenta maternală care îngrijea de fetiță a refuzat de două ori să adopte copila, în cele din urmă minora fiind adoptată de o familie de români din Statele Unite. Asistentul maternal ar fi refuzat în repetate rânduri să predea copilul reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC). În plus, femeii i s-ar fi retras atestatul de asistent maternal în urmă cu două luni.

„VeDem Just” precizează că  pe certificatul de naștere al minorei ar fi deja scrise numele părinților adoptivi.

Comunicatul integral al Asociației „VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție”: 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday