Asociația Pro Infrastructură spune că cea mai mare parte a traficului greu traversează tronsonul ,,sinuos cu multe curbe periculoase” DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, în lipsa Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. 

Pro Infrastructură cere CNAIR să ia măsuri și să nu motiveze prin starea vremii amânarea lucrărilor pentru primăvară: ,,În ultimele zile, condițiile meteorologice nefavorabile pe timp de noapte, coroborate cu marcajele rutiere vechi, șterse, care abia se mai observă, au transformat călătoria pe DN7 într-o adevărată loterie. Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să intervină de urgență ca să remedieze problemele, punând la treabă utilajele care pot aplica marcaje achiziționate în 2018. Vremea rece nu este o scuză pentru CNAIR ca să amâne executarea lucrărilor până în primăvara lui 2019”.

Asociația subliniază că ,,unul din cele mai importante elemente de siguranță rutieră îl reprezintă marcajele” , iar ,,calitatea și vizibilitatea acestora pot face diferența dintre viață și moarte, în special pe drumurile dificile și foarte aglomerate”.

De asemenea, asociația reiterează necesitatea unei infrastructuri moderne: ,,În orice stat civilizat aruncarea vinei pe șoferi pentru “neadaptarea vitezei la condițiile de drum” este înlocuită de o infrastructură modernă care să vină în sprijinul lor și să le ofere siguranță, mai ales când avem soluții la îndemâna autorităților”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday