Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele opt luni ale anului a ajuns la 223 de milioane de euro, conform Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România. 

Valoarea voucherelor de vacanță pentru luna august este de 17, 1 milioane de euro, fiind emise aproximativ 1,3 milioane de tichete pe hârtie, în valoare de 14,1 milioane de euro, și peste 264 de mii de vouchere pe suport electronic, în valoare de trei milioane de euro., informeaza ANAT. 

Valoarea voucherelor de vacanță emise între ianuarie și august a ajuns astfel de la 223 de milioane de euro, fiind de 7,7 ori mai mare față de cea a voucherelor emise tot anul trecut.

Cea mai mare valoarea a voucherelor de vacanță a fost înregistrată în luna iunie – 125 de milioane de euro.

Creșterea considerabilă din primele opte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaților din sistemul public. Potrivit declarațiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi și în 2019 vouchere de vacanță, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului.

ANAT a remarcat anul acesta o creștere semnificativă a cererii de vacanțe nu numai pe litoral, în zonele montane ori stațiunile balneare, ci și în zonele mai puțin vizitate în perioadele anterioare de turiști. Românii se bucură de o vacanță în țara lor, o descoperă și se întorc odihniți la locul de muncă.”, concluzionează reprezentanții ANAT. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday