Ministerul Apărării din Coreea de Sud a anunțat că este vorba despre o rachetă balistică propulsată de pe un submarin (SBLM) din largul coastei de est a peninsulei. Lansarea a ceea ce poate fi o rachetă balistică a fost observată și de armata japoneză. Surse guvernamentale citate de presa niponă au transmis că un proiectil a căzut în zona economică exclusivă a țării.

Un incident similar a avut loc și miercuri dimineață, la o săptămână după ce Kim Jong-un a promis că va lua măsuri pentru ca arsenalul nucleară să se dezvolte ”în cea mai rapidă viteză posibilă”. Peste trei zile, la Seul va fi învestit noul președinte, Yoon Suk-yeol, care a promis că va adopta o linie mai agresivă în fața vecinilor din nord. 

Nou administrația va primi o vizită oficială din partea lui Joe Biden pe 21 mai. Statele Unite evaluează că Phenianul își pregătește situl pentru teste nucleare Punggye-ri, în nord-estul țării aproape de Marea Japoniei. Americanii consideră că noi exerciții ar putea avea loc chiar în această lună.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday