Potrivit unui comunicat al companiei americane, aceste sisteme de apărare aeriană de rază medie sunt foarte adaptabile și oferă protecție împotriva dronelor, rachetelor de croazieră, elicopterelor și aeronavelor. Se așteaptă ca sistemele NASAMS (National/Norwegian Advanced Surface to Air Missile System) să fie furnizate Ucrainei ca răspuns la nevoia armatei de a se apăra împotriva amenințărilor aeriene avansate reprezentate de forțele rusești.

Raytheon Missiles & Defense și partenerii noștri lucrează cu sârguință pentru a oferi rapid această capacitate critică și dovedită de apărare aeriană pentru a ajuta poporul ucrainean să-și apere patria”, a declarat Tom Laliberty, președintele Land Warfare & Air Defense, un departament al companiei.

Ucraina se va alătura celor 12 națiuni de pe tot globul care se bazează pe NASAMS pentru a se proteja de o multitudine de amenințări, inclusiv rachete de croazieră, avioane și sisteme fără pilot”, a continuat Laliberty.

Dezvoltate și produse de Raytheon Missiles & Defense și Kongsberg Defence & Aerospace din Norvegia, sistemele NASAMS sunt compuse din radare Sentinel, rachete aer-aer cu rază medie avansată și centrul de distribuție a tragerii KDA. 

Sursă: Raytheon Technologies

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday