Conform presei de stat din China, forțele chineze au simulat efectuarea unor ”lovituri de precizie” asupra unor ”ținte cheie din Taiwan și zonele maritime încojurătoare și continuă să mențină o postură ofensivă în jurul insulei”.

Comandamentul Teatrului de operaţii Est al Armatei de Eliberare a Poporului chiar a publicat o scurtă animație a atacurilor simulate asupra Taiwanului, cu rachete lansate de pe uscat, de pe mare și din aer. În animație, două dintre rachete explodează în flăcări în momentul în care își ating ținta.

De asemenea, conform unei surse citate de Reuters, China a simulat și atacuri aeriene și maritime asupra unor ”țintel militare străine”, în apele din largul coastei de sud-vest a Taiwanului. Conform acestuia, ”Taiwanul nu este singura lor țintă, este foarte provocator”.

La rândul său, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că monitorizează atent situația, și că forțele de apărare aeriană sunt în stare de alertă. Conform sursei citate, circa 70 de avioane chineze, inclusiv avioane de luptă Su-30 și bombardiere H-6, precum și 11 nave au fost observate în jurul insulei. Ministerul a mai precizat că forțele din Taiwan ”nu vor escalada situația și nici nu vor provoca dispute” și vor răspunde ”în mod corespunzător” exercițiilor efectuate de China.

Reamintim că ieri, China a început o serie de exerciții militare în jurul Taiwanului, timp de trei zile, ca răspuns la întâlnirea dintre președintele taiwanez și liderul Camerei Reprezentanților a SUA.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday