Compania britanică din domeniul cercetării tehnologice Arm a anunțat astăzi că a lansat o nouă generație de arhitectură pentru fabricarea cipurilor pentru centrele de date. Potrivit britanicilor, patentele precedente sunt deja folosite de Amazon, Fujitsu sau Alibaba în dezvoltarea propriilor centre de date. 

Firma deținută de Softbank spune că a creat ”Neoverse V2” întrucât cererea pentru tehnologiile 5G și de gadget-uri a crescut ”exploziv”. Despre noul produs, transmite că va avea o eficiență superioară, însă nu oferă date clare. Deja Nvidia folosește noua creație pentru a-și construi un centru de date, afirmă britanicii.

Arhitecturile create de Arm echipează majoritatea telefoanelor vândute în prezent, însă firma s-a orientat și către microprocesoare pentru centre de date, o ramură care până acum a fost dominată de către Intel și AMD. Reuters explică faptul că Arm se ocupă numai cu dezvoltarea patentelor intelectuale, care apoi sunt folosite de alte companii, în principal Apple sau Qualcomm, care în final produc cipurile. 

Sursa: Reuters

Sursa foto: Arm.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday