Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș, a emis în această seară mandatul de reținere, precizând că a schimbat incadrarea faptelor, după ce a audiat martorii dar și polițiștii implicați în operațiunea de vineri.

Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, maxime care pot fi majorate cu o treime, în situația comiterii concomitente a infracțiunii de “purtare abuzivă.” În cazul infracțiunii  de ucidere din culpă, sub care fuseseră investigați inițial polițiștii, pedeapsa maximă este de 5 ani.

Mai devreme, în cursul zilei de astăzi, prim-procurorul Marius Ștefan și medicul șef legist Dan Manu, au făcut declarații privind decesul bărbatului de 63 de ani, în urma intervenției polițiștilor de evacuare a unei terase care a luat foc.

Principalele declarații:

  • Autopsia a fost finalizată. Rezultatele preliminarii, macroscopice, arată că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediat de deces a fost asfixierea mecanică, în urma comprimării părților moi ale gâtului și toracelui;
  • Sunt mai multe traumatisme, inclusiv unul cranio-cerebral, dar medicul legist precizează că doar acesta din urmă nu putea provoca decesul;
  • Parchetul va stabili contextul în care au apărut traumatismele respective;
  • Au fost prelevate probe biologice pentru analiză, dar primele rezultate arată că bărbatul avea o alcoolemie de peste 2 la mie.
  • Toți polițiștii care au fost prezenți la fața locului, precum și mai mulți martori, au fost audiați;
  • Ancheta este în desfășurare.

Incidentul s-a petrecut vineri, iar intervenția poliției a fost filmată de martori și postată pe retelele de socializare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday