Evenimentul s-a produs azi-noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. Polițiştii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul pe care de fapt se iese din țară. Microbuzul a fost oprit pentru verificări, iar autoritățile au constatat că la volanul autoturismului se afla un cetățean român și opt pasageri, tot români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău. Microbuzul venea din Ungaria.

Şoferul unui microbuz înmatriculat în România, în care se aflau opt pasageri, a încercat eludarea controlului de frontieră intrând în ţară prin P.T.F. Nădlac, pe contrasens, pe arterele destinate ieşirii din România, încercând astfel să evite triajul epidemiologic”, transmite Poliția de Frontieră.

Întrucât mai mulți pasageri, inclusiv șoferul, nu îndeplineau condițiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o țară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceștia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Directiei de Sănătate Publică“, au mai adăugat autoritățile.

Sursă: Poliția de Frontieră.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday