Concluzia agențiilor de informații americane este că Arabia Saudită își produce propriile rachete balistice, iar imaginile din satelit analizate de cercetătorii Institutului de Studii Internaționale Middlebury din Monterey, California, confirmă că la vest de capitala Riad a fost înființată o bază în acest sens.

Dovada cheie este că instalația operează o groapă de ardere pentru a elimina resturile de combustibil solid de la producția de rachete balistice, au precizat cercetătorii, care au adăugat că baza pare să fi fost construită cu asistență chineză

Arabia Saudită a recunoscut în trecut că a cumpărat rachete din China, dar a negat că ar fi și produs astfel de arme. Potrivit CNN, Consiliul Național de Securitate de la Casa Albă a fost informat în ultimele luni cu privire la multiple transferuri la scară largă de tehnologie sensibilă de rachete balistice între China și Arabia Saudită.

Noile informații ar putea schimba calculele de securitate din Orientul Mijlociu și ar putea complica și mai mult eforturile administrației Biden de a convinge Iranul să participe la acordul nuclear. Ar putea adăuga, de asemenea, un alt nivel de complexitate relațiilor dintre Washington și Beijing.

Sursa: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday