Aproape 34 de mii de români au fost amendați în ultimele patru zile, de la intrarea în vigoarea a Ordonanței Militare nr. 3 prin care a fost limitată libertatea de mișcare a populației, pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, informează Grupul de Comunicare Strategică. Valoarea amenzilor se ridică la 46 de milioane de lei, aproximativ 9,6 milioane de euro.

De ieri și până astăzi, Poliția a amendat aproape zece mii de persoane pentru că au încălcat măsura de restricționare a circulației. Amenzile aplicate în ultimele 24 de ore sunt de aproximativ 15 milioane de lei, echivalentul a peste 3,1 milioane de euro.

Alte 5.393 de amenzi au fost aplicate românilor care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. Totodată, oamenii legii au întocmit 229 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și 4 dosare pentru fals în declarații.

Comunicat oficial:

„Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday