World Wide Fund for Nature (WWF) susține că acesta este una dintre cele mai grave catastrofe ale faunei sălbatice din istoria modernă. Oamenii de știință estimează că peste 1,25 de miliarde de animale au murit numai în regiunile New South Wales și Victoria. Bilanțul total include animalele care au fost strămutate din cauza habitatelor distruse și care s-au confruntat cu lipsa de hrană și adăpost.

Peste 143 de milioane de mamifere, 2,46 miliarde de reptile, 180 de milioane de păsări și 51 de milioane de broaște au fost afectate de incendiile de vegetație.

În 2019 și 2020, Australia s-a confruntat cu incendii de vegetație de o amploare și o violență fără precedent, care au afectat toate regiunile și în care au murit 33 de persoane, conform BBC. Incendiile au distrus și peste 11 milioane de hectare de vegetație în sud-estul Australiei, o suprafață egală cu aproximativ jumătate din suprafața Regatului Unit.

În februarie, Guvernul australian a identificat 113 specii care au nevoie urgentă de ajutor. Aproape toate și-au pierdut cel puțin 30% din habitatul natural în incendiile de vegetație. Urșii koala și canguri, precum și păsări, pești și specii de broaște, sunt printre cele care au cel mai mult nevoie de ajutor.

Sursa: BBC News, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday