În primele șase luni ale lui 2019, Registrul Auto Român a verificat în trafic 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor, inspectorii au constatat deficiențe tehnice majore la 15.235 de vehicule (45,47%), declarate neconforme.

Cele mai multe probleme tehnice au fost la instalația electrică de iluminare și semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punți, jante, anvelope și suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum și la sistemele de frânare (4%) și direcție (1,5%).

Aproximativ două procente dintre mașinile verificate aveau ITP fals, expirat sau anulat. 

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, au fost aplicate aproape 11 mii de amenzi contravenționale și au fost retrase 8.689 de certificate de înmatriculare.

Potrivit Registrului Auto Român, rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România pentru că echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele mașini care par a avea defecțiuni la prima vedere.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday