Datele prezentate Ministerul Educației și analizate de Consiliul Național al Elevilor arată că 46% dintre elevii din mediul rural au luat note sub 5 la Matematică, față de doar 19,6% dintre elevii de la orașe. La Limba română, 26% dintre elevii din mediul rural au luat note sub 5, în vreme ce la orașe procentul acestora este de doar 10%.

În privința mediei dintre cele două materii, 38% dintre copiii de la țară care s-au înscris la examen au picat, față de 15%, procentul pentru cei din urban.

Într-un comunicat de presă, Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că “Suspendarea cursurilor online nu reprezintă factorul determinant al acestor discrepanţe, ci doar un aspect care a adâncit aceste diferenţe. Sărăcia, excluziunea socială sunt factori care atenuează procesul instructiv-educativ, motiv pentru care aceşti factori nu trebuie trecuţi cu vederea.”

Reprezentanții elevilor au cerut Ministerului Educației să ia măsuri concrete pentru a se asigura că statutul socio-economic al copilului nu va mai influența performanța școlară.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday