Aproape două mii de localități au depășit pragul de incidență de 3 la mia de locuitori, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate dintre unitățile teritorial administrative din țară. Dintre marile orașe, Bucureștiul și Timișoara înregistrează cele mai mari rate de infectare.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, că 1.966 de localități din întreaga țară se află în scenariul roșu. Cele mai mari valori ale incidenței continuă să se înregistreze în județul Ilfov, unde Bragadiru a raportat astăzi o rată de 20,48 la mia de locuitori, urmat de Popești-Leordeni (19,5) și Otopeni (19,28).

La nivelul comunelor care au trecut de 3 la mie, cea mai mare rată de infectare a fost înregistrată în localitatea Brănișca din Hunedoara, cu 28,68 la mie, Malu din Giurgiu (24,6) și Moldoveni din Ialomița (24). Dintre municipiile mari, Bucureşti şi Timişoara continuă să aibă cele mai mari valori ale incidenței, de 16,09, respectiv 13,3.

Potrivit listei, 261 de municipii și orașe se află în această situație, printre care Slobozia, Slatina, Sibiu, Alba-Iulia, Iași, Arad, Ploiești, Craiova, Alexandria, Drobeta Turnu-Severin, Cluj-Napoca, Zalău, Piatra-Neamț, Giurgiu, Râmnicu Vâlcea, Constanța, Tulcea, Buzău, Pitești, Brașov, Botoșani, Brăila, Oradea, Bistrița, Deva, Hunedoara, Reșița, Călărași, Târgu Mureș, Galați și Baia Mare.

În localitățile în care rata de infectare este între 3 și 6 la mie este obligatoriu certificatul verde pentru mai multe activități. De la 6 la mie, se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, când persoanele nevaccinate nu au voie să iasă din casă în intervalul 20.00 – 5.00 decât pentru câteva motive întemeiate. La peste 7,5, organizarea evenimentelor private se va face doar cu participarea celor vaccinați sau trecuți prin boală, iar magazinele și mall-urile se închid la ora 22.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday