La nivel regional, în zona de sud a României, femeile ocupau în 2019 o pondere sub 50% din totalul angajaților pe posturi de muncă intelectuală (educație, sănătate, IT, cercetare, finanțe, etc). Procentul variază între 50 și 55% în zona de centru și vest și depășește 60% în nord-est.

În 2019, 78 de milioane de oameni din UE au fost angajați pe posturi ce implică munca intelectuală, dintre care 32 de milioane erau bărbați și 46 de milioane erau femei. Deși femeile reprezintă mai puțin de jumătate din totalul persoanelor angajate în UE (46%), acestea sunt majoritare în munca intelectuală (59%).

În întregul bloc comunitar, ponderea femeilor angajate astfel a variat de la 50% în Malta și Luxemburg la 67% în Lituania și Letonia în 2019.  La nivel regional, femeile au reprezentat cea mai mare pondere în regiunea centrală și de vest din Lituania (69%). Această regiune a fost urmată de Opolskie în Polonia, Normandia de Jos în Franța, Finlanda de Sud, toate cu un procent de 68%.

La celălalt pol, cea mai mică pondere s-a înregistrat în Marea Egee de Nord (40%) în Grecia, orașul autonom spaniol Ceuta (41%) și alte două regiuni din Grecia: Egeea de Sud și Macedonia de Est, Tracia (ambele 42%).

Sursa: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday