Poliţia de Frontieră anunţă că ieri au intrat în ţară 18.800 de persoane, dintre care aproape 13 mii din Ungaria.

În total, au fost plasate în izolare la domiciliu peste 5.800 de persoane.

Conform platformei Poliției de Frontieră, la Nădlac I, în această dimineață, timpul de așteptare este 80 de minute.

Comunicatul autorităților: 

În data 19.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 37.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 21.800 mijloace de transport (din care 15.400 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 18.800 persoane cu 10.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 18.400 persoane cu 11.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.000 de persoane şi 13.800 de mijloace de transport (9.100 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 12.900 de persoane cu 6.900 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.809 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nădlac I –  3.505 (din care 1.342 pe jos), PTF Borş – 1.599, PTF Petea – 474, PTF Nădlac II – 100, PTF Vărşand – 86 etc.

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Revenim cu precizarea că formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 34 fapte ilegale (18 infracţiuni şi 16 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 29.400 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 5.500 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară pentru 6 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday