Condusă de Poliția Federală Germană, cu sprijinul Poliției Naționale Olandeze, Europol și Eurojust și a diferitelor agenții guvernamentale din SUA, operațiunea “DisrupTor” a vizat vânzătorii și cumpărătorii de bunuri ilicite de pe dark web.

179 de vânzători care au efectuat zeci de mii de vânzări de bunuri ilicite au fost arestați în Europa și Statele Unite: 121 în SUA, 42 în Germania, 8 în Olanda, 4 în Regatul Unit, 3 în Austria și 1 în Suedia. Autoritățile menționează că alte investigații sunt încă în desfășurare pentru a identifica și alte persoane din spatele conturilor dark web.

Au fost confiscate peste 6,5 milioane de dolari, atât în ​​numerar cât și în monede virtuale, aproximativ 500 kg de droguri (inclusiv fentanil, metamfetamină, heroină, cocaină și medicamente care conțin substanțe care creează dependență) și 64 de arme de foc.

Sursa: Europol.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday