Reprezentanții Apple includ aici atât procesele de producție, cât și pe cele de livrare a produselor. Producătorul telefoanelor iPhone precizează că birourile de lucru și centrele care găzduiesc serverele sunt deja neutre în privința emisiilor, arată Reuters. 

75% din emisii vor fi tăiate prin schemele de reducere, în vreme ce restul de 25% vor fi compensate prin activități eco friendly, în genul plantării de copaci. 

Compania susține că trei sferturi dintre emisiile de carbon sunt generate de procesul de producție, și transmite că va crea un „Fond Verde” de o sută de milioane de dolari, cu sprijinul Chinei, pentru proiecte de mediu. Majoritatea produselor Apple sunt asamblate în China.

La începutul anului, Microsoft a anunțat un obiectiv similar: să fie neutră din punctul de vedere al emisiilor până la finalul deceniului. A mai precizat că va cheltui un miliard de dolari în următorii patru ani în tehnologii noi pentru reducerea emisiilor de carbon.

Surse: Reuters, Microsoft.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday