Conform Nikkei Asia, Apple va colabora cu grupul Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), pentru a crea ecrane micro OLED, pe care să le utilizeze pentru a echipa viitori săi ochelari pentru realitate augmentată (AR).Prototipul este încă în faza de testare, astfel că va dura câțiva ani până să fie lansat oficial și pus în vânzare.

Apple a ales să colaboreze cu TSMC, care-i furnizează de asemenea procesoarele pentru iPhone-uri. Ecranele vor avea dimensiuni mici (de până la un inch), iar spre deosebire de ecranele LCD convenționale din smartphone-uri și televizoare, aceste panouri micro OLED sunt construite direct pe substraturile pe care sunt fabricați semiconductorii, deci nu mai au nevoie de un substrat de sticlă. În acest fel, ecranele vor fi mai subțiri, mai luminoase și vor economisi energie, prin faptul că oferă control la nivelul fiecărui pixel în parte.

Apple nu este singura companie care dezvoltă această nouă tehnologie de ecrane. Sony Semiconductor Solutions, un furnizor vechi al Apple, spune că va folosi micro OLED în dispozitivele de realitate virtuală și realitate augmentată, precum și pentru alte produse industriale.

Surse alternative: Reuters , Nikkei Asia

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday