Apple Inc. și Broadcom Inc. trebuie să plătească 1,1 miliarde de dolari ca daune-interese pentru încălcarea brevetelor Institutului de Tehnologie din California privind tehnologia Wi-Fi, în urma unei decizii într-o instanță din California. Apple a declarat că intenționează să facă apel, iar Broadcom intenționează de asemenea să urmeze aceeași cale. Compania a adăugat că nu este de acord cu „baza factuală și legală a verdictului”, scrie Bloomberg.

Apple va trebui să plătească 837,8 milioane de dolari, în timp ce Broadcom 270,2 milioane de dolari, potrivit avocaților. Școala a dat în judecată companiile de tehnologie pentru o serie de brevete legate de transmisiile de date fără fir. Bloomberg subliniază că pedeapsa este a șasea cea mai mare din toate timpurile, pentru spețe de acest fel.

Este important de remarcat faptul că Apple a deschis un număr impresionant de dosare altor companii pentru că ar fi încălcat brevetele sale. Producătorul de iPhone a fost, de asemenea, critic cu privire la modul în care se calculează daunele în cazurile de brevet. Aceasta a solicitat Curții Supreme a Statelor Unite să rezolve problema într-o dispută de lungă durată cu VirnetX Holding Corp., o companie cu venituri anuale mai puțin de 2 milioane de dolari.

Avocații Apple și Broadcom au negat încălcarea brevetelor și au spus că școala nu avea dreptul la daune semnificative, chiar dacă companiile foloseau invențiile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday