Epic Games, compania care deține jocul Fortnite, le-a oferit utilizatorilor iPhone și iPad posibilitatea de a face plăți directe către magazinul Epic, la un preț mai mic decât cel pe care ar fi trebuit să-l plătească dacă făceau plăți prin App Store (magazinul Apple).

Concret, jucătorii Fortnite beneficiază în aceste zile de o reducere de 20% pentru produse din joc, însă Apple percepe o taxă de 15-30% de la Epic, care a decis astfel că cei care se joacă de pe dispozitive cu iOS pot beneficia de reducere dacă nu mai plătesc prin App Store. 

Astfel, Epic Games anunță că dă în judecată Apple pentru eliminarea jocului din magazinul de aplicații, “întrucât își folosește puterea uriașă pentru a impune restricții producătorilor de aplicații”.

Apple își argumentează decizia spunând că producătorii jocului au încălcat termenii contractuali în momentul în care au permis alte modalități de plată. Totodată, aceeași situație se aplică și pentru cei care se joacă Fortnite de pe dispozitive cu Android, însă Google nu a anunțat pentru moment nicio măsură împotriva Epic.

Imediat după aceea, Epic Games a publicat un punct de vedere video, care parodiază o celebră reclamă Apple (din 2010), pe ideea distopiei orwelliene 1984 și precizează că gestul Epic Games a urmărit exact sfidarea monopolului Apple.

Surse alternative: Reuters, Business Insider, CNBC, Epic Games

Sursa foto: Unsplash/Vlad Gorshkov

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday