Potrivit Forbes, următorul update pentru telefoanele Apple urmează să fie lansat în curând și va aduce cele mai însemnate schimbări în privința protejării datelor personale ale utilizatorilor. Browserul Safari va redirecționa utilizatorii către rezultatele căutării, dar prin serverele Apple, astfel încât Google să nu mai poată vedea practic nimic despre cel care efectuează căutare. În acest fel, motorul de căutare nu mai poate colecta nici adresa IP, nici istoricul căutărilor sau alte date personale. Implicit, acest lucru ar face imposibilă publicitatea țintită, sursa principală de venituri a Google.

Sean Wright, dezvoltator de soluții de securitate pentru aplicații la Immersive Labs, explică: ”Prin această mișcare, se mută adresa IP de la o compania la alta, dar probabil că cei care folosesc iPhone-uri au mai mare încredere în Apple decât în Google. Politica de afaceri a Apple nu se bazează pe datele personale folosite pentru a plasa reclame, spre deosebire de cea a Google”.

Prin noua actualizare, telefoanele vor putea fi deblocate și când proprietarul poartă o mască de protecție, fără a mai introduce codul de securitate, dar numai dacă folosește concomitent și un Apple Watch. De asemenea, aplicația Facebook va fi restricționată în privința monitorizării activității personale: va putea face acest lucru numai dacă proprietarul telefonului își dă acordul.

Sursa: Forbes

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday