Magazinele Apple din SUA au fost ținta predilectă a jafurilor ocazionate de manifestațiile în memoria afro-americanului George Floyd. Pe rețele precum Twitter sau Reddit circulă fotografii cu telefoane iPhone 11 Pro Max care afișează mesaje de alertă, conform publicației MarketWatch. Concret, pe un fundal negru, apare textul „Returnați telefonul magazinului Apple. Acest dispozitiv a fost dezactivat și este urmărit. Autoritățile locale vor fi avertizate”.

https://twitter.com/onlyfanobtainer/status/1266933834064572416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1266933834064572416&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.marketwatch.com%2Fstory%2Fapple-is-reportedly-disabling-and-tracking-looted-iphones-2020-06-03

MarketWatch a cerut un punct de vedere oficial de la Apple, care a ales să nu comenteze, dar a precizat că, într-adevăr, telefoanele expuse în magazin arată astfel de mesaje de avertizare, dacă sunt furate. Încă nu este clar dacă compania face acest lucru și cu laptopuri, tablete sau ceasuri furate, sau dacă cineva care le returnează se va confrunta cu consecințe legale.

Apple a luat, însă, măsuri de prevenire a furtului. Grupul folosește softuri de proximitate încă din 2016, care dezactivează un telefon expus în magazin în afara incintei, cu excepția funcției „Find my iPhone”. Aceasta permite urmărirea un dispozitiv pierdut sau furat.

Apple a deschis magazinele din SUA, după relaxarea restricțiilor impuse de limitarea răspândirii coronavirusului, dar aceastea au început să cadă pradă violențelor și jafurilor cauzate în contextul manifestațiilor anti-rasiste.

Sursă Marketwatch

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday